Angelina Jolie anländer till en konferens i Kambodja. Foto: TT

Angelina Jolie bryter tystnaden efter uppbrottet

Uppdaterad
Publicerad

När skådespelerskan Angelina Jolie för första gången talar ut om uppbrottet från Brad Pitt har hon svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Det var en väldigt svår tid. Vi är en familj, vi kommer alltid att vara en familj.

I en intervju med en reporter från BBC händer det oväntade. Ämnet är egentligen Kambodja och världspremiären av skådespelerskans nya film, men i slutet av intervjun frågar reportern plötsligt om Angelina Jolie vill säga något kring uppbrottet från den välkände skådespelaren Brad Pitt.

– Vi kommer att ta oss igenom denna svåra tid och förhoppningsvis bli en starkare familj efteråt, säger hon.

”Fokus ligger på våra barn”

Många chockades när hollywoodvärldens kändaste par, ”Brangelina”, ansökte om skilsmässa i september 2016, efter 12 år tillsammans. Rykten kring varför Angelina Jolie lämnade in papprena florerade, men anledningen är inte känd för allmänheten.

– Många människor hamnar i den här typen av situationer. Hela min familj har gått igenom en svår tid. Mitt fokus ligger på våra barn och att hitta en väg genom detta.

När reporten frågar hur hon hanterar situationen, upprepar hon sig.

– Vi är, och kommer alltid att vara en familj. Det är så jag hanterar detta, genom att hitta en väg för att detta på något sätt ska göra oss starkare och få oss att komma närmare varandra, säger Angelina Jolie.

”Var mitt uppvaknande”

Skådespelerskan, som är känd för att använda sitt kändisskap och sin makt för att försöka påverka världen i politiska frågor, har adopterat ett av sina barn från Kambodja. Hennes film ”First They Killed My Father” handlar om livet under röda khmerernas terrorvälde i Kambodja 1975-1978. Två miljoner människor dog.

Hennes förhoppning är att filmen ska underlätta för kambodjanerna att prata om vad som hände då.

– Det här landet var mitt uppvaknande. Jag kommer att vara tacksam för det här landet för evigt. Jag tror inte att jag någonsin kommer att kunna ge tillbaka så mycket till det, som det har givit mig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.