Kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn. Foto: TT

Ännu en gripen efter terrordåd i Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en man har anhållits av dansk polis misstänkt för att ha medverkat i terrordåden som skakade Köpenhamn den 14 och 15 februari i år, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Klockan 06.30 på fredagsmorgonen anhölls ännu en person, misstänkt för att ha agerat medhjälpare till 22-årige Omar el-Hussein – mannen som utförde terrordåden i Köpenhamn den 14-15 februari i år.

Mannen kommer under dagen att förhöras tillsammans med den person som anhölls igår. Sammanlagt har fem personer anhållits misstänkta för medhjälp till terrordåden.

Terrordådet i Köpenhamn

Dödade två personer

Den 14 februari gick Omar El-Hussein in i kulturhuset Krudttönden i Köpenhamn, där ett debattmöte med den svenske konstnären Lars Vilks pågick, och sköt ihjäl filmaren Finn Nörgaard.

Han lyckades fly från platsen  och bara några timmar senare sköt han ihjäl ytterligare en person: Dan Uzan, som stod vakt utanför en synagoga där en konfirmationsfest pågick.

El-Hussein sköts till döds av polis när han skulle gripas dagen därpå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Köpenhamn

Mer i ämnet