Foto: TT

Ännu en svensk död i Brysseldåd

Uppdaterad
Publicerad

En svensk kvinna i 30-årsåldern har bekräftats död i samband med terrorattackerna i Bryssel i tisdags. Det bekräftar UD för SVT Nyheter.

Den 30-åriga kvinnan, som var hemmahörande i Umeå och jobbade i Bryssel, var den sista svensk som fortfarande var saknad efter attackerna. Hon ska ha befunnit sig på tunnelbanestationen i Bryssel när självmordsbombaren utlöste sin sprängladdning.

UD nåddes av beskedet i natt att kvinnan fanns bland dem som dödades vid bombdådet mot tunnelbanestationen Maelbeek i Bryssel. Anhöriga är underrättade.

Terrorn i Bryssel

Andra svensken dog på flygplatsen

I går bekräftade UD att en svensk kvinna i 60-årsåldern också dödats i terrordåden i Bryssel.

Kvinnan var på flygplatsen i Bryssel i tisdags morse när terrorattentatet inträffade. Hon har sedan dess varit saknad och på lördagen kom beskedet om att hon avlidit.

Dna-profilering

Svenska Rättsmedicinalverket har sedan i går fredag tillsammans med belgiska myndigheter arbetat med dna-profilering av offer i terrorattacken.

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger i en skriftlig kommentar till nyhetsbyrån TT att hon sörjer med de anhöriga, och att terrorismens syfte är att skapa en oro och förtvivlan som riskerar att lamslå samhällen.

”Därför är det nu viktigare än någonsin att vi håller ihop i Europa. Att vi står upp för våra värderingar. För våra öppna, demokratiska samhällen. Vi ska bekämpa terrorismen med alla till buds stående medel”, säger Wallström i uttalandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet