Asylsökande man mördad i Italien

Publicerad

En 36-årig asylsökande man från Nigeria dog i går efter att ha blivit misshandlad av en tidigare känd, våldsam fotbollssupporter, i den italienska kuststaden Fermo. Italiensk polis uppger att den nigerianska mannen misshandlades efter att han försvarat sin fru som kallats för ”afrikansk apa”.

Mannen blev slagen i huvudet med en vägskylt och sparkades när han låg på marken, rapporterar La Repubblica.

Det nigerianska paret hade bott på Fermos katolska biskopsseminarium sedan september. De hade flytt från Nigeria, via Libyen, för att undkomma den våldsamma terrorgruppen Boko Haram som dödat parets dotter.

En lokal präst, Vinicio Albanesi, kopplar det rasistiska mordet till en serie bombattacker mot kyrkor i Fermo, skriver La Repubblica. Mellan februari och maj har fyra bomber lämnats utanför kyrkor i staden, samtliga kyrkor vars präster på olika sätt engagerat sig för att hjälpa migranter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.