I slutet av oktober slog Boko Haram till mot en moské i Maiduguri i Nigeria. Två bomber dödade minst 18 människor i samband med morgonbönen. Foto: TT

Åtta föll offer för Boko Haram

Publicerad

Terrorgruppen Boko Haram dödade åtta personer vid räder i nordöstra Nigeria och sydöstra Niger det gångna veckoslutet. I räderna blev bybor bortförda och hus sattes i brand.

Attackerna genomfördes i Bam-Buratai i den nigerianska delstaten Borno och i Diffa-regionen i Niger i lördags. Ytterligare en räd genomfördes i nigerianska Adamawa i söndags.

Räderna, där Boko Haram snabbt slår till och försvinner, har minskat de senaste månaderna då den nigerianska armén genomfört en motoffensiv på landsbygden. I stället har gruppen, som utropat sig som en filial till Islamiska staten (IS), övergått till självmords- och bombattacker i städer för att försäkra sig om maximalt antal offer och så stor uppmärksamhet som möjligt.

Invånare som flydde från Bam-Buratai har berättat att angriparna kom på motorcyklar och till fots sent på kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.