Bild från en video som visar personer klädda i skyddsutrustning under en övning 2013 i den syriska staden Aleppo. De övar på hur skadade ska hanteras vid en kemvapenattack. Foto: AP/TT (arkivbild)

Attacker mot IS kemvapenanläggningar

Uppdaterad
Publicerad

Den USA-ledda koalitionen har genomfört de första flygattackerna mot platser där extremistgruppen Islamiska staten (IS) utvecklar kemvapen, uppger det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon.

Det uppger amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon.

Bombningarna kunde genomföras efter information som framkommit i förhör med den tillfångatagne IS-mannen Suleyman Dawud al-Bakkar. Pentagon preciserar inte var attackerna skett, men enligt uppgifter i New York Times har angrepp riktats mot mål i och omkring den irakiska staden Mosul.

Terroriströrelsen IS

Samtidigt kommer rapporter om att IS får allt större kontroll i Libyen. Det gör att landets stridande parter har ett växande behov av vapen, enligt en rapport från FN. Gruppen rekryterar unga män och även militärer från Muammar Gaddafis tidigare regim.

IS grepp om staden Sirte är starkt och de är ”för närvarande den mest betydande politiska och militära aktören i regionen”, enligt rapporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terroriströrelsen IS

Mer i ämnet