Avslappnad koala besökte sjukhusmottagning

Uppdaterad
Publicerad

Kanske hade han huvudvärk, eller så letade han bara efter sällskap. Koalan ”Blinky Bill” har blivit något av en viral kändis sedan han bestämde sig för att titta in på akutmottagningen på ett sjukhus i Australien. Sjukvårdschefen beskriver den lilla koalan som ”väldigt avslappnad”.

Med säkra steg strosade ”Blinky bill” in genom dörrarna på akutmottagningen i Victoria, och utforskade väntrummet noggrant innan han vände om och vandrade ut igen.

Det ganska oväntade besöket fångades av övervakningskameror och har blivit en succé i sociala medier. Klippet, som lagts upp på sjukhusets Facebook-sida, har setts över 82.000 gånger.

Gled förbi i receptionen

Sjukvårdschefen Rohan Fitzgerald säger till ABC Online att Blinky Bill var ”väldigt avslappnad” under besöket. Och han gled smidigt förbi sjukhuspersonalen.

– Normalt sett brukar inte personer som är kortare än en fot (cirka 30 centimeter) komma in till vår akutmottagning, säger han.

Fick strosa omkring ifred

När Blinky Bill upptäcktes av personalen beslöt man att inte störa utforskningsarbetet utan låta koalan lämna sjukhuset på egen hand.

– Efter ungefär tre minuter, vid cirka 15.30, hade han undersökt tillräckligt, såg till att allt var i sin ordning, och beslöt sig sedan för att lämna byggnaden, säger Fitzgerald.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.