Balter bygger stängsel mot Ryssland

Publicerad

Estland och Lettland har påbörjat byggandet av ett stängsel längs gränsen mot Ryssland. Stängslet reses mot bakgrund av de omkring 6.000 flyktingar som i fjol korsade Rysslands gräns till Norge och Finland, men också mot att Ryssland annekterat Krim och misstänks ha kidnappat en estnisk underrättelseofficer vid den rysk-estniska gränsen 2014.

Samtidigt övar litauiska soldater, poliser och gränsvakter tillsammans under veckan för att hantera en eventuell gränskris. Litauen återinför tillfälliga ID-kontroller vid vissa gränsövergångar mot Lettland i samband med övningen.

Antalet asylsökande i Tyskland minskade med en tredjedel i februari jämfört med månaden innan, till omkring 61.500, visar statistik från inrikesdepartementet. I slutet av januari beslutade Tyskland att skärpa asylreglerna för att minska antalet asylsökande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.