Belgare släppt i Paris-utredning

Publicerad

En 29-årig belgisk medborgare som suttit gripen som misstänkt för inblandning i terrordåden i Paris i november släpptes på torsdagen av en belgisk domstol. Mannen greps i Brysselkommunen Molenbeek i januari, men har hela tiden hävdat sin oskuld.

– Min klient känner sedan flera år tillbaka ett antal personer som förekommer i utredningen, men han förnekar allt det som han misstänks för, sade advokaten Cédric Lefebvre till belgiska journalister redan i januari.

Svenske Osama Krayem och ytterligare tre andra gripna som misstänks för inblandning i Parisdåden skulle också ha ställts inför en belgisk domare på torsdagen, men har fått sina fall framflyttade till den 9 juni, uppger åklagarämbetet i ett uttalande.

Terrorn i Bryssel

Krayem är samtidigt en av de huvudmisstänkta för terrordåden i Bryssel i mars.

Parallellt pågår en rättegång i Bryssel mot en terrorcell som greps i Verviers i östra Belgien i början av 2015. På torsdagen yrkade åklagarna på mellan 10 och 18 års fängelse för fyra personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet