Foto: TT

Betald valpledighet hos ölbryggeri

Uppdaterad
Publicerad

Betald föräldraledighet är en förmån där Sverige varit föregångare. Men det skotska bryggeriet Brewdog går längre. Alla företagets runt 1 000 anställda världen över får en veckas valpledigt när de välkomnar en fyrfota medlem i familjen, rapporterar Huffington Post.

”Det är inte lätt att försöka balansera jobbet och att ta emot en ny hund i livet, och många av våra medarbetare har fyrfota vänner hemma”, motiverar James Watt, en av företagets grundare.

Brewdog tror sig vara det första bryggeriet i Storbritannien och det första företaget i USA som erbjuder sina anställda betald valpledighet. Erbjudandet omfattar även de anställa vid det nya bryggeriet som ska öppna i Ohio, USA, under våren.

Ölbryggeriet grundades 2007, med labradoren Bracken som maskot. Förutom basen i Skottland har företaget ett femtiotal barer runt om i världen. På högkvarteret i Aberdeenshire följer 50 kontorshundar regelbundet med sina ägare till jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.