Foto: TT

Bomb exploderade i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har gripits efter en explosion vid Bryssels kriminaltekniska institut natten till i går. Explosionen orsakade omfattande skador på fastigheten, men ingen människa skadades.

Explosionen vid Bryssels kriminaltekniska institut vid tretiden orsakade omfattande skador på fastigheten, men ingen människa skadades, enligt åklagare och brandkåren.

”Ingen olyckshändelse”

Åklagarmyndigheten vill inte spekulera i vad som ligger bakom explosionen, men belgiska medier har rapporterat att den inträffade sedan en bil rammat byggnaden. Enligt brandkåren inträffade den ”förmodligen inte av en olyckshändelse”.

En talesperson för brandkåren uppger att 30 brandmän kämpade med att släcka elden som uppstod efter den mycket kraftiga detonationen.

Fem gripna

Fem personer greps i närheten av institutet och förhörs, uppger åklagarna.

Åklagarmyndigheten ser inga kopplingar till terrorism utan anser att det verkar klart att själva laboratoriet var målet.

– Det är uppenbart att de misstänkta ville få saker att försvinna från utredningar kring dem. Det var inte en slump att INCC (labbet) angreps, säger Ine Van Wymersch, talesperson åklagarmyndigheten i Bryssel.

Gör analyser

Det kriminaltekniska institutet har bland annat som uppgift att genomföra tekniska analyser vid brottsutredningar.

I mars dödades 32 människor när självmordsbombare attackerade den internationella flygplatsen och en tunnelbanestation i Bryssel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.