Regissören Alexandra-Therese Keining. Foto: TT

Bombhot avbröt visning av svensk film

Uppdaterad
Publicerad

Ett bombhot avbröt visningen av den svenska filmen ”Pojkarna” under HBTQ-filmfestivalen Side by Side i Moskva på söndagen. – Jag är lite skärrad nu, säger regissören Alexandra-Therese Keining till TT.

Festivalen visar flera dokumentärer och filmer på liknande tema, men Keining tror att ”Pojkarna” är extra kontroversiell eftersom den handlar om unga personer som utforskar sin sexualitet och sina könsroller.

– De kommer inte att visa filmen i sin helhet. De anser att det är för farligt, säger Keining.

Det är andra gången hon besöker festivalen. Sist hon medverkade hölls den i Sankt Petersburg. Då visades hennes Guldbaggenominerade film ”Kyss mig”, som handlar om en romans mellan två kvinnor. Redan då varnade festivalen för hotfulla och aggressiva reaktioner.

”Pojkarna” bygger på Jessica Schiefauers roman med samma namn och hade premiär på filmfestivalen i Toronto i september i fjol. Filmen hade sedan svensk premiär i februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.