Foto: TT

Kampanjer om EU-folkomröstning avbryts efter skottdåd

Uppdaterad
Publicerad

Båda sidor avbryter allt kampanjande inför nästa veckas folkomröstning om Storbritanniens EU-medlemskap. Anledningen är skottdådet mot Labour-politikern Jo Cox.

Jo Cox, som i dag sköts under ett lokalt valmöte i staden Birstall i West Yorkshire, har i sitt arbete varit starkt engagerad i den politiska rörelsen för att få Storbritannien att stanna i EU.

Nu meddelas att allt kampanjarbete inför folkomröstningen om Storbritanniens EU-medlemskap upphör tillfälligt under dagen, skriver Reuters.

Brittisk EU-omröstning

Båda sidor pausar

”Vi avbryter allt kampanjande för i dag. Våra tankar är med Jo Cox och hennes familj”, meddelade kampanjen för nej-sidan via Twitter.

Senare kom samma besked även från ja-sidan.

Kampanjen för att Storbritannien ska stanna i EU ställer in all aktivitet även under fredagen efter mordet på Jo Cox, skriver Reuters.

Cameron: Förfärad

Även premiärminister David Cameron säger att han förfäras över nyheterna om attacken och meddelar att han också ställer in sitt planerade kampanjarbete i Gibraltar.

Folkomröstningen om Storbritanniens fortsatta EU-medlemskap sker den torsdagen den 23 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brittisk EU-omröstning

Mer i ämnet