Burmesiskt val hålls som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Burmas första fria val på 25 år ska hållas som planerat den 8 november, uppger den centrala valkommissionen för statliga medier.

Valkommissionen kallade tidigare på tisdagen till sig representanter för tio partier för att diskutera en senareläggning av valet. Motiveringen var att landets översvämningskatastrof stört förberedelserna och att fredsavtalet som väntas undertecknas senare denna vecka med olika gerillagrupper ger osäkerhet.

Valet ska bli en milstolpe i övergången från militärdiktatur, och hundratals internationella observatörer har bjudits in.

Oppositionsledaren Aung San Suu Kyis parti NLD – som väntas få en framgång i valet – ska ha velat att valet hålls som planerat. Det arméstödda partiet USDP och två andra mindre partier ska ha luftat motsatt åsikt medan de övriga inte tog klar ställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val i Burma 2015

Mer i ämnet