”EU lägger sig i för mycket”, sade brittiske premiärministern David Cameron vid konservativa partiets årsmöte i Manchester i dag.

Cameron: EU för stort och dominerande

Uppdaterad
Publicerad

EU är ”för stort, för dominerande och lägger sig i för mycket” och den brittiska regeringen kommer att kämpa hårt för att omförhandla relationen med unionen.

Det lovade den brittiske premiärministern David Cameron under det konservativa partiets årsmöte i Manchester i dag.

– Tro mig, jag har ingen romantisk förbindelse med EU och dess institutioner. Jag är bara intresserad av två saker: Storbritanniens välstånd och Storbritanniens inflytande, sade han.

Brittisk EU-omröstning

Cameron har lovat att reformera landets relationer med EU före den folkomröstning om medlemskapet som är planerad till slutet av 2017.

Premiärministern passade också på att varna för nyvalde Labour-ledaren Jeremy Corbyn och kallade honom terroristsympatisör.

– Vi kan inte låta den mannen utsätta vårt älskade land för en ideologi som hotar vår säkerhet, sade Cameron.

Corbyn har beskrivit dödandet av Usama bin Ladin som en tragedi. ”Inga som helst försök gjordes att försöka gripa honom och att ställa honom inför rätta”, sade Labour-ledaren i en tv-debatt 2011.

Cameron, som redan aviserat att han inte ställer upp i valet 2020, har tidigare sagt att han kommer att begära parlamentets tillstånd att utvidga Storbritanniens kamp mot Islamiska staten i Irak och Syrien. Något datum har dock inte meddelats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brittisk EU-omröstning

Mer i ämnet