Här är presidentkandidaternas värsta angrepp. Foto: Kalle Fürst

Värsta angreppen mellan Trump och Clinton

Uppdaterad
Publicerad

USA:s presidentval har varit en het historia och tonläget var tidvis aggressivt redan under primärvalen. Temperaturen har knappast gått ner efter den första tv-sända debatten mellan Donald Trump och Hillary Clinton. Här har vi samlat några av kandidaternas hårda ord både från den tv-sända debatten och några moderna klassiker från valrörelsen. 

Donald Trump (Rep) och Hillary Clinton (Dem) ska mötas i tre tv-sända debatter inför presidentvalet. Ämnen som ekonomi och säkerhet har varvats med åsikter om kandidaternas utseende, personlighet och övertramp i det förflutna.

Hillary Clinton har nyligen varit i blåsväder efter att ha kallat Trumps väljare för ”deplorables”, man kan översätta det ungefär som ”bedrövliga”. Det har också rests frågetecken bland annat kring hennes hälsa och hur hon sköter sin epost.

USA-val 2016

Donald Trump har å sin sida varit i blåsväder över en rad uttalanden, men det väger ändå ganska jämnt mellan kandidaterna i de senaste opinionsundersökningarna.

Den 8 november går USA till valurnorna, kanske blir det fler citat till samlingen innan dess. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet