Foto: TT

Clinton: Jag mår bra

Uppdaterad
Publicerad

I första intervjun efter kollapsen, lät Hillary Clinton hälsa att hon mår ”så mycket bättre”. Samtidigt medger hon att hon borde ha lyssnat på sin läkares råd om att ta en time out från kampanjandet när hon fått reda på att hon drabbats av lunginflammation.

Hillary Clinton säger i en intervju att hon ”mår bra”, dagen efter att det blev känt att hon drabbats av lunginflammation och ställde in en tvådagarskampanj i Kalifornen.

Först twittrade Clinton ”Jag mår bra och blir bättre”, och passade även på att tacka för alla krya-på-dig-hälsningar hon fått.

”Som alla som någonsin har varit hemma sjuka från jobbet är jag bara angelägen om att få komma tillbaka ut. Vi ses på banan snart”, twittrade hon.

”Så mycket bättre”

Hon berättade senare i en telefonintervju med CNN att hon mår ”så mycket bättre” nu och att hon kommer återvända till sitt kampanjarbete inom några dagar. Hon förklarade att hon drabbades av uttorkning, kände sig yr och tappade balansen, men att hon kände sig bättre så snart hon kommit in i bilens luftkonditionering.

Hon medger att hon haft ett hektiskt schema dagarna innan kon kollapsade och att hon borde lyssnat på sin läkares råd om att vila och ta fem dagar ledigt från kampanjandet, efter att hon blivit diagnostiserad med lunginflamation. Anledningen till att hon inte berättade om sitt hälsotillstånd var att hon inte trodde att ”det skulle bli någon stor sak”.

– Jag trodde inte att det skulle bli en sådan stor grej. När sådant sker med dig och du är en upptagen och aktiv människa, då fortsätter du framåt, säger Clinton.

Har kollapsat tidigare, enligt maken

Samtidigt berättade hennes make Bill Clinton i en intervju i programmet CBS This Morning att det inte är första gången hon kollapsat.

– Vid flera tillfällen de senaste åren har liknande saker hänt henne när hon blivit svårt uttorkad, säger Bill Clinton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.