I våras hackades franska TV5 Mondes Facebook-sida av personer som utgav sig för att sympatisera med terrorgruppen Islamiska staten (IS). Hackarna släckte tv-nätverkets elva kanaler och tog kontroll över dess webbsajt och sociala medier-konton. Foto: TT

Cyberattack kan ha drabbat miljoner

Publicerad

Personliga uppgifter om miljontals britter är äventyrade sedan telefon- och bredbandsbolaget Talk Talk utsatts för en ”betydande och ihållande” cyberattack.

Enligt Talk Talk kan hackarna ha kommit åt information om kunders namn, adresser och bankuppgifter. Bolaget har polisanmält attacken, som nu utreds av Londonpolisens speciella enhet för cyberbrott.

– Det finns risk för att alla våra kunders personliga uppgifter har kommits åt, säger vd:n Dido Harding till BBC.

I ett uttalande på sin webbsajt medger Talk Talk att alla uppgifter inte varit krypterade.

Harding säger att någon som utger sig för att vara hackaren har kontaktat bolaget och varit ute efter pengar. Hon säger sig inte veta om det rör sig om en individ eller en grupp som framförde kravet.

Talk Talk har omkring fyra miljoner abonnenter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.