Foto: TT

Demonstrationer mot Duterte i Manila

Uppdaterad
Publicerad

Fler än tusen människor har gått ut på gatorna i Filippinernas huvudstad Manila för att protestera mot landets president Rodrigo Dutertes blodiga krig mot droger.

Demonstrationerna följer på gripandet av senatorn och juristen Leila de Lima, en av Dutertes främsta kritiker. de Lima – som har sagt att den filippinske presidenten borde utredas av den internationella brottmålsdomstolen i Haag – anklagas för inblandning i narkotikahandel, något hon bestämt förnekar.

– Vi tar det här på allvar. Vi varnar vårt folk för hotet från den växande fascismen, säger Bonifacio Ilagan, en av arrangörerna bakom protesterna.

Sedan Duterte kom till makten i juli förra året beräknas fler än 6 500 personer som anklagas för koppling till droghandel ha dödats av poliser eller okända gärningsmän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.