Demonstranter till stöd för Trump i Washington D.C. Foto: TT

Demonstrationer till stöd för Trump på flera håll USA

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen tog sig många amerikaner ut på gatorna för att visa sitt stöd för landets president Donald Trump, i en rikstäckande manifestation.

Demonstrationer till stöd för president Donald Trump hölls enligt Reuters i minst 28 av USA:s 50 förenta stater under lördagen.

”Viktigt visa vårt stöd”

Enligt arrangörerna blev det som väntat många mindre, utspridda demonstrationer på ett hundratal personer, till skillnad från de stora folksamlingarna i de större städerna som vid andra tillfällen har setts protestera mot president Trump.

USA-val 2016

– Det finns många upprörda grupper som protesterar och vi tyckte att det var viktigt att visa vårt stöd, säger Peter Boykin, ledare för rörelsen Gays for Trump som medarrangerade dagens demonstration i huvudstaden Washington DC, till Reuters.

Bråk med motdemonstranter

På det allra flesta håll hölls demonstrationerna under fridfulla omständigheter, men stördes på sina håll av motdemonstranter.

I Berkley i Kalifornien fick polis ingripa när demonstranter och motdemonstranter började slå på varandra med träpåkar och använda pepparsprej. Tre personer skadades, varav en fick tänder utslagna, rapporterar Reuters.

Polis kunde avbryta våldsamheterna, och grep sammanlagt fem personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet