Foto: SVT.

”Det flög omkring människor”

Uppdaterad
Publicerad

Svenskarna Sanchia och John Lambert var på Promenade des Anglais när lastbilen körde in folkmassan. – Den var 40 meter från mig. Det flög omkring människor, säger John Lambert.

John Lambert berättar att han var nere på strandpromenaden tillsammans med sin fru Sanchia och sina föräldrar och tittade på fyrverkerierna som så många brukar göra den 14 juli. Han skulle ta en bild men blev avbruten och tittar av någon anlednig åt vänster.

Då fick han se lastbilen komma emot honom.

Attack i Nice 2016

– Den var 40 meter från mig. Det flyger omkring människor. Jag visste också att någonstans mellan mig fanns min fru men jag kunde inte se henne, säger John Lambert.

Tunnellseende

– Det enda som gick genom huvudet på mig var: har mina föräldrar klarat sig? har Sanchia klarat sig?

– Det var fruktansvärt. Jag fick tunnelseende, Det var bara lastbilen och jag. Jag hörde inget, jag såg inget annat, säger John Lambert.

Som en film

Även för Sanchia Lambert var det overkligt.

– Det kändes som en film men det var verklighet. Det värsta var att vi inte var tillsammans. Vi såg bara lastbilen komma mot oss. Jag vsste inte vad vi skulle göra.

Till slut hittade de varandra.

– Men det var för mycket känslor inom fem sekunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attack i Nice 2016

Mer i ämnet