Foto: TT

”Djungeln” är tömd

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera bränder under natten och förmiddagen i migrantlägret i Calais i Frankrike, är den så kallade ”Djungeln”, nu tömd. Det meddelade pefekten för departementet Pas-de-Calais i dag.

– Sedan de sista migranterna tagits om hand är operationen avslutad. I dag ser vi slutet för ”Djungeln”, sade prefekten Fabienne Buccio, som är prefekt för departementet Pas-de-Calais.

– Det finns inga människor i lägret längre. Alla är i säkerhet, sade hon

Rivningen av skjulen där migranterna bott fortsatte under onsdagen, rapporterar franska nyhetssajten Francetvinfo.

Fem mindre grävmaskiner och en större samlade under förmiddagen ihop resterna av de övergivna skjulen och tälten.

Några tros ha försvunnit

Enligt myndigheternas beräkningar ska mer än 5.000 migraneter ha tagits om hand. Enligt Francetvinfo tyder det på att en del av dem som befann sig i lägret har försvunnit ut i omgivningarna.

Före evakueraingarna uppskattades antalet personer i lägret vara mellan 5.700 och 6.500.

Under natten och förmiddagen brann ett stort antal boplatser i lägret vilket ledde till kraftig rökutveckling på olika ställen. I början av eftermiddagen hade man lyckats få bränderna under kontroll, skriver Francetvinfo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.