En lokal afghansk tidning visar upp ett foto på den avlidne talibanledaren mulla Akhtar Mansour. Ett DNA-test bekräftar att det var han som dödades i en USA-attack den 21 maj, bekräftar Pakistans inrikesdepartement. Foto: TT

DNA-tester bekräftar talibanledares död

Uppdaterad
Publicerad

Ett DNA-test bekräftar att det var den afghanske talibanledaren mulla Akhtar Mansour som dödades i en USA-attack den 21 maj, bekräftar Pakistans inrikesdepartement.

Det är ett DNA-prov från en av de dödade i attacken som matchar med en nära släkting till Mansour, enligt departementet. Amerikanska och afghanska myndigheter har redan bekräftat Mansours död, men Pakistan har inte velat göra detta innan DNA-testet varit klart, rapporterar AP.

Mansour hade rest in i Pakistan under falsk identitet när hans bil träffades av en USA-missil. Familjen till chauffören som körde bilen har stämt amerikanska myndigheter för mannens död, som de hävdar var oskyldig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.