Bilder visar en svart rökpelare som stiger från lagerlokalen som ligger i den nordöstra delen av Moskva. Foto: Vitaliy Budovskiy

Dödlig storbrand i Moskva

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort antal människor har omkommit i en brand i Moskva, rapporterar ryska medier. Bilder visar en lagerlokal intill en motorväg som står i lågor och svart rök som stiger från platsen.

Lokalen uppges vara helt utbränd och 17 människor är bekräftat döda. 12 personer har räddats och förts till sjukhus rapporterar bland andra ryska nyhetsbyrån Ria Novosti och Russia Today. Bilder visar en svart rökpelare som stiger från lagerlokalen som ligger i den nordöstra delen av Moskva.

Omringat av eld

– Under släckningsarbetet hittade räddningspersonalen ett antal döda människor i ett rum som omringat av elden, säger en presstalesperson för räddningstjänsten till TASS.

– Brandmännen tog sig igenom en vägg och hittade flera döda kroppar.

Gästarbetare

Enligt prelimära uppgifter är samtliga omkomna utländska gästarbetare som både arbetade och bodde i lagerlokalen. De tros ha dött i sömnen av rökgasförgiftning, säger en källa till RIA Novosti.

Samtliga var unga kvinnor, uppger nyhetsbyrån Interfax enligt TT.

Abdygani Sjakirov, talesman för kirgiserna i Moskva, säger att nästan alla av dem var där för att tjäna sitt uppehälle.

– De befann sig i omklädningsrummet och kunde inte fly därifrån. Röken tog livet av dem.

Moskvas borgmästare Sergej Sobijanin skriver på Twitter att polisen kommer att utreda händelsen för att se om något brott har begåtts eller om det är en olyckshändelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.