Foto: Twitter

Spicer till attack mot New York Times: ”Donald Trump äger ingen badrock!”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Donald Trumps stab kraftigt kritiserat en artikel som hävdar att presidenten går klädd i badrock i Vita Huset har bilder på en yngre Trump i diverse badrockar delats på sociala medier. – Det här är bokstavsdefinitionen på falska nyheter, säger Trumps presschef, Sean Spicer.

Foto: Twitter

– Misslyckande New York Times skriver fiktion om mig. De har tagit fel i två år, och nu hittar de på historier och källor! skrev president Trump på twitter i måndags.

USA-val 2016

Detta efter att en New York Times-artikel, baserad på anonyma källor, beskriver en liten och splittrad Vita Huset-stab som ständigt tvingas tänka om på grund av hårda bakslag och motreaktioner. I artikeln framstår Trump som oerhört frustrerad för att hans medarbetare inte lyckas kontrollera de kraftiga protester mot hans kontroversiella presidentorder.

Dessutom står det i artikeln att Trump ofta sitter i sin badrock och ser på tv.

”Äger inte badrock”

Trumps presschef, Sean Spicer, har kraftigt kritiserat artikeln och säger att den är totalt falsk. Inför journalister på presidentens flygplan Air Force 1, kallar han artikeln ”bokstavsdefinitionen av falska nyheter”. När journalister frågade Spicer vad som specifikt var falskt svarade han att presidenten inte alls går klädd i badrock.

– Jag tror inte presidenten äger en badrock, han går i alla fall inte klädd i en.

Sedan det uttalandet har bilder på en yngre Trump, iklädd badrock, florerat på sociala medier.

Skribenten John Aravosis twittrar bilder på Trump iklädd badrock Foto: Twitter

Vissa användare har till och med gått så långt att man redigerat in en bild på Trump i badrock i olika filimscener.

Foto: Twitter

Andra användare anspelade på Trumps vänliga inställning till den ryska presidenten, Vladimir Putin.

Foto: Reddit/Imgur
Foto: Reddit/Imgur

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet