Donald Trump buades ut vid middag

Uppdaterad
Publicerad

I natt gick den återkommande Al Smith-middagen av stapeln, där presidentkandidaterna roastar varandra. Traditionellt brukar kandidaterna skämta rått – men hjärtligt – med varandra. I natt blev det inte så mycket hjärtlighet.

Det började bra. Hillary skämtade om Trumps sexistiska uttalanden.

– När Trump ser Frihetsgudinnan ser han... en fyra. Eller en femma, om hon skippar facklan och fixar håret, skämtade Clinton.

USA-val 2016

Och Trump kontrade.

– Hillary är väldigt generös. Hon har sagt att om hon väljs får jag välja fritt på att bli ambassadör i antingen Irak eller Afghanistan.

Sen skämtade han också med sin fru Melania, och att hon höll ett tal på Republikanernas konvent som var väldigt likt Michelle Obamas.

– Michelle Obama håller ett tal, och alla älskar det. Det är fantastiskt. Men när min fru Melania håller exakt samma tal hoppar folk på henne! Jag fattar det inte!

Buades ut

Men mot slutet av Donald Trumps kvartslånga tal gick det utför och lyssnarna protesterade högljutt när han gav sig på Clinton. Hon uppges ha skrattat ansträngt där hon satt vid samma bord.

– Vi har lärt oss så mycket av Wikileaks. Till exempel tror Hillary att det är viktigt att svika folket genom att ha en offentlig policy och en helt annan privat, sade han och publiken buade.

Trump fortsatte:

– Det är okej. Jag vet inte vem de är arga på Hillary, dig eller mig. Till exempel, här är hon i kväll, i offentligheten, och låtsas att inte hata katoliker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet