Starka bilder från ny flyktingtragedi

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en flyktingolycka på Medelhavet har skördat liv.

Dramatiska bilder som filmats av en privatperson visar hur desperata båtflyktingar försöker rädda sina liv efter att deras båt kapsejsat i Medelhavet. I år har tusentals människor dött under liknande resor.

Den senaste i en rad av tragiska dödsolyckor har filmats av en privatperson. Minst fem personer omkom i olyckan som inträffade i söndags.

De dramatiska bilderna från nyhetsbyrån AP visar hur båtmigranter i en överfull gummiflotte någonstans på Medelhavet mellan Libyen och Sicilien försöker rädda sina liv efter att deras båt kapsejsat.

Flyktingkrisen i Europa

Enligt en besättningsman som nyhetsbyrån AP har pratat med ska besättningen ha tagit upp fem personer som omkommit och han säger också att det troligtvis är minst fem personer ytterligare som ramlat i vattnet och drunknat.

Desperata flyktingar

Den två minuter långa filmen filmsekvensen filmades i söndags av en person som befann sig ombord på ett fraktfartyg i Medelhavet och visar hur de desperata båtflyktingarna bland annat hoppar i vattnet och försöker få tag på de livringar och flytvästar som kastas ned till dem.

Händelsen i söndags är ytterligare en i en lång rad av mänskliga tragedier som drabbat många av de flyktingar som försöker korsa Medelhavet i undermåliga fartyg.

Enligt den italienska kustbevakningen har närmare 7.000 personer undsatts de senaste tre dagarna, och hittills i år har tusentals människor mist livet på de farliga resorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingkrisen i Europa

Mer i ämnet