Duvorna på bilden har ingenting med texten att göra. Foto: TT

Duva misstänks för spionage

Uppdaterad
Publicerad

En vit duva som tros ha flugit över gränsen från Pakistan hålls i förvar i Indien, enligt polisen misstänkt för spioneri. Den luftburna inkräktaren hade ett budskap fäst vid kroppen, något som fick myndigheter att ta en närmare titt på fågeln.

En del av budskapet var på urdu, men där fanns också något som tros vara ett pakistanskt telefonnummer, skriver Times of India.

– Det händer inte ofta att vi upptäcker en fågel från Pakistan här. Vi har gripit några spioner här tidigare. Området är känsligt med tanke på närheten till Jammu (som ligger i det omstridda Kashmir), där infiltratörer är ganska vanliga, säger polisen Rakesh Kaushal.

Fågeln landade på ett hus i en by omkring fyra kilometer från den pakistanska gränsen. En 14-åring i familjen blev misstänksam när han såg skriften på urdu och tog med sig fågeln till polisen. I en notering har polisen benämnt duvan som ”misstänkt spion” och fågeln hålls nu fortsatt i förvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.