Foto: NRK

Efter dubbelmordet: Norsk polis efterlyser vittnen

Uppdaterad
Publicerad

Efter dubbelmordet vid en skolgård i Kristiansand i södra Norge i måndags vädjar nu norsk polis till allmänheten att höra av sig om tips i sökandet efter en eller flera gärningspersoner.

– Vi ber om att vittnen som befann sig i närheten av skolan vid 16-tiden i går hör av sig. Vi menar att det är personer som har varit där men inte hört av sig, säger Terje Kaddeberg Skaar, vice polismästare i Agder polisdistrikt, under en presskonferens i Kristiansand på förmiddagen.

Tiotals personer hörda

Kaddeberg Skaar uppger att man ännu inte har några konkreta misstankar riktade mot någon eller några speciella personer.

Dubbelmord vid norsk skola

Däremot att man fått in del tips från allmänheten och att man bearbetar dessa.

– Vi har hört ett tiotal personer och ska höra ytterligare personer, men inga vittnen som har sett händelsen, berättar han.

Morden skedde nära skolan Wilds Minne. Kvinnan som mördades var en 48-årig pedagog vid en privat förskola i närheten.  Hon ska enligt uppgifter ha varit ute och rastat sin hund.

Polisen har flera hypoteser

Det andra offret var en 14-årig pojke. Han var elev vid Fiskå skola i Vågsbygd i västra Kristiansand och identifierades i natt.

Båda knivhöggs till döds.

Kaddeberg Skaar säger att jakten på gärningspersoner pågår med full styrka, vilket bland annat innebär att rikskriminalen Kripos har kallats in och deltar i sökandet.

Han säger att polisen har flera teorier om dubbelmordet.

– Det finns flera hypoteser som polisen inte vill gå in på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord vid norsk skola

Mer i ämnet