Bill Hennessys teckning av Sean Spicer vid Vita husets presskonferens i fredags. Foto: Bill Hennessy/CNN

Efter Vita husets kameraförbud – tv-bolaget CNN skickar tecknare

Uppdaterad
Publicerad

Efter Vita husets kameraförbud kom CNN på en kreativ lösning. Tv-bolaget skickade tecknaren Bill Hennessy för att dokumentera vad som hände på Sean Spicers presskonferens.

I veckan meddelade Vita huset att kamera- och ljudupptagningar ibland kommer att förbjudas i pressrummet. Det bryter mot traditionen de senaste 25 åren, då pressekreterare för både republikanska och demokratiska presidenter regelbundet haft dragningar framför kameran.

LÄS MER: Vita huset förbjuder inspelningar

USA-val 2016

Under juni har Vita husets pressekreterare Sean Spicer och hans kollega Sarah Huckabee Sanders bara haft fyra presskonferenser framför kamera. Samtidigt har man förbjudit direktsändningar av av vad som sägs under presskonferenserna.

Skickade tecknare

Nu har tv-bolaget CNN hittat andra sätt att dokumentera vad som pågår i pressrummet. På fredagen skickade det dit tecknaren Bill Hennessy, som vanligtvis tecknar vid förhandlingar i Högsta domstolen. Därefter fick andra medier ta del av hans arbete, skriver CNN.

Washingtonbaserade Bill Hennessy har tecknat vid rättegångar i årtionden och bland annat dokumenterat terrorrättegångar och Guantanamoförhör.

Bill Hennessys avbildade även reportrar på plats vid presskonferensen. Foto: Bill Hennessy/CNN

Tillåter kamera ibland

På fredagen fick Sean Spicer frågor om inskränkningarna av medieupptagningar i Vita huset.

– Vissa dagar kommer vi att göra det, sade han och syftade på filmade presskonferenser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2016

Mer i ämnet