Egyptens president Abdel-Fattah al-Sisi. Arkivbild.

Egyptisk ubåt ska söka efter flight MS804

Uppdaterad
Publicerad

Egypten har i dag satt in en ubåt i sökandet efter Egyptair-flygplanet MS804 som kraschat i Medelhavet i torsdags. Samtidigt varnar landets president Abdel-Fattah al-Sisi för att utredningen kan komma att ta tid och vädjar till människor att inte dra förhastade slutsatser av vad som fått flygplanet att störta.

– Sökutrustning har i dag allokerats från Oljeministeriet. De har en ubåt som kan nå 3.000 meters djup, sade Abdel-Fattah al-Sisi under söndagen i samband med att han höll ett invigningstal för ett gödselfabrik i den egyptiska staden Damietta, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Under lördagen kom uppgifter från egyptiska myndigheter om att man lyckats lokalisera flygplanets svarta lådor. Tidigare i veckan återfanns också vrakdelar flytandes i havet på en plats cirka 290 kilometer norr om Alexandria.

Egyptair-kraschen

”Alla scenarier är möjliga”

Presidenten rådde också människor att ha tålamod och låta utredningen ha sin gång.

– Fram till nu är alla scenarier möjliga. Så snälla, det är väldigt viktigt att vi inte pratar om ett specifikt scenario, sade han och tillade:

– Det här kan komma att ta lång tid, men ingen kan gömma sanningen. Så fort resultaten är kända kommer människor att bli informerade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Egyptair-kraschen

Mer i ämnet