Materiel från det kraschade planet som plockats upp ur Medelhavet. Arkivbild. Foto: TT

Egyptiska myndigheter: Egyptair-vraket har hittats

Uppdaterad
Publicerad

Det störtade Egyptair-planet ska ha hittats. Enligt nyhetsbyrån AP säger egyptiska myndigheter att de har hittat vraket.

Kommittén sade i ett uttalande sent på onsdagen att en sökfarkost, utskickad från de egyptiska myndigheterna som en del i sökinsatserna, hade hittat flera platser där huvuddelar av vraket skulle finnas.

Farkosten, som kan upptäcka föremål på 1.830 meters djup, har kunnat ta bilder av flygplansdelar för att haveriutredare ska kunna skapa en karta över var vrakdelarna finns.

Egyptair-kraschen

Försvann från radarn

Tidigare i juni hittades kunde planets svarta lådor lokaliseras i Medelhavet.

19 maj försvann Egyptairs passagerarplan från radarn på väg från Paris till Kairo. 66 personer dog i kraschen. Ingen terrorgrupp har tagit på sig händelsen.

Offrens kvarlevor visade tecken på att det har varit en explosion ombord, enligt rättsmedicinska experter. Men inga spår av sprängämnen har kunnat upptäckas än och från officiellt håll tillbakavisas uppgifterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Egyptair-kraschen

Mer i ämnet