Eiffeltornet stängt under strejk

Publicerad

Eiffeltornet stängde och undervisningen låg nere i många skolor när offentliganställda strejkade mot nedskärningar i Frankrike i dag.

Samtidigt strejkade flygledare på andra dagen och radioanställda fortsatte vad som blivit den längsta arbetsnedläggelsen hittills inom public service.

Tusentals människor samlades för att delta i protestmarscher runt om i landet. Demonstranterna hävdar att åtstramningarna slår hårt mot samhällsservice och köpkraft. Fyra fackförbund står bakom protesterna.

Den två dagar långa flygledarstrejken ledde till att hundratals flygturer ställdes in. Flygledarna motsätter sig ändrade arbetsvillkor och en planerad höjning av pensionsåldern, från 57 till 59 år. Radiostrejken som också riktar sig mot nedskärningar är inne på sin fjärde vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.