En bomb exploderade utanför ett hotell i Thailand. Foto: TT

En död vid bombdåd i södra Thailand

Uppdaterad
Publicerad

En person dödades och 30 skadades när två bomber exploderade sent på tisdagen nära ett hotell i kuststaden Pattani i södra Thailand, uppger polisen, mindre än två veckor efter det att en serie av dödliga explosioner inträffade i landet.

Den första explosionen inträffade på en parkeringsplats bakom Southern Hotel, då ingen skadades, enligt polisen.

– Den andra explosionen kom från en lastbil parkerad vid hotellets entré, mitt emot en karaokebar och ett massageställe. En person dog och 30 skadades, säger Winyu Tiamraj vid polisen.

Alla offer uppges vara thailändare.

Minst fyra personer dödades och dussintals skadades i bombdåden som skakade turistorter i landets centrala och södra delar den 11 och 12 augusti.

Thailand är ett populärt turistmål för svenskar, framför allt under vinterhalvåret. Sedan tidigare avråder UD från resor till provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla i södra Thailand, på grund av säkerhetsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.