Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och Rysslands dito Vladimir Putin vid ett tidigare möte. Arkivbild. Foto: TT

Erdogan träffar Putin i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan reser till Ryssland den 9 augusti och kommer där att träffa sin ryske motsvarighet Vladimir Putin.

Det blir första gången som de möts ansikte mot ansikte sedan de bilaterala relationerna reparerats efter osämjan som följde på nedskjutningen av ett ryskt plan vid den syrisk-turkiska gränsen förra året.

Turkiet och Ryssland fortsätter att närma sig varandra efter osämjan som följde nedskjutningen av ett ryskt plan vid den syrisk-turkiska gränsen. Den 9 augusti reser president Recep Tayyip Erdogan till S:t Petersburg för det första mötet med sin ryske kollega Vladimir Putin på nästan ett år.

Kallades för knivhugg

Putin liknade nedskjutningen i november vid ett knivhugg i ryggen och införde sanktioner mot Turkiet.

– Agendan har ännu inte diskuterats... men det finns utan tvekan mycket att prata om, säger Putins talesperson Dmitrij Peskov.

Samtidigt uppges ett politiskt beslut ha fattats om att fortsätta arbetet med gasledningen Turk Stream och det ryska bygget av ett kärnkraftverk i Akkuyu i Turkiet enligt den turkiska ekonomiministern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.