Explosion i Istanbuls tunnelbana

Uppdaterad
Publicerad

Flera har skadats efter en explosion vid en tunnelbanestation i Istanbul, uppger tv-kanalen Haberturk.

Upp till fem personer har skadats i en explosion som på en vägbro ovanför tunnelbanestationen Bayrampasa på den europeiska sidan av Istanbul.

Kort efter explosionen uppgavs det att den berodde på ett fel i en transformator men allt fler nyhetskällor har därefter rapporterat att det var en bomb som detonerade.

Borgmästaren: Det var en bomb

Bayrampasas borgmästare bekräftar enligt nyhetsbyrån Reuters att explosionen orsakades av en bomb och enligt nyhetsbyrån Dogan ska det handla om en hemmagjord rörbomb. Polisen utreder incidenten och har ännu inte bekräftat vad explosionen berodde på.

Explosionen skedde klockan 16.30 svensk tid och kort därefter stoppades trafiken vid hållplatsen och enligt nyhetsbyrån AP stoppades trafiken på hela tunnelbanelinjen under eftermiddagen.

Flera skadade

Tidigare kom uppgifter från tv-kanalen Haberturk om att en person dödades i explosionen så verkar inte vara fallet utan det som rapporteras om är att det ska röra sig om upp till fem skadade.

Turkiet har hög beredskap efter bombattentatet mot en fredsdemonstration i Ankara i oktober som dödade 103 människor. Myndigheterna grep förra veckan flera misstänkta medlemmar i Islamiska staten som enligt myndigheterna planerade ett terrordåd i Istanbul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.