Ariana Grande. Foto: TT

Explosion i Manchester – så reagerar artistvärlden

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Ariana Grande hade uppträtt klart inträffade en explosion utanför arenan i Manchester. Minst 22 personer har dött och minst 59 har skadats. Hennes representanter meddelade tidigt att hon är ”okej”, men nu går hon själv ut med ett eget uttalande. ”Förkrossad”, skriver hon bland annat i ett twitterinlägg.

Foto: Twitter

”Förkrossad. Från djupet av mitt hjärta, jag är så ledsen. Jag finner inga ord”, skriver världsstjärnan Ariana Grande, som uppträdde på arenan i Manchester.

Terrorattack i Manchester

Nyheten om det misstänkta terrordådet i Manchester efter en Ariana Grande-konsert spred sig snabbt. Det dröjde inte länge förrän kändisarnas reaktioner trillade in på sociala medier.

TV: Här flyr konsertbesökarna arenan

Foto: Twitter

Superstjärnan Bruno Mars, som uppträdde i Sverige för bara några dagar sedan, skriver ett sorgset meddelande delat i två delar. ”Inga ord kan beskriva hur jag känner kring det som har skett i Manchester. Jag vill inte tro på att världen vi lever i kan vara så grym. Gud välsigne familj och vänner till de som har påverkats av den här mardrömmen”.

Foto: Twitter
Nicki Minaj, Bruno Mars och Taylor Swift. Foto: TT

”Mina tankar, böner och tårar till alla de som berörs av Manchester-tragedin i kväll. Jag sänder min kärlek”, skriver popstjärnan Taylor Swift.

Foto: Twitter

LÄS MER: ”Jag såg kropparna ligga på marken”

Harry Styles, brittisk sångare och före detta medlem i popgruppen One Direction, skickar också kärlek. ”Mitt hjärta är krossat på grund av vad som hänt i Manchester i kväll. Sänder kärlek till alla inblandade”.

Foto: Twitter

Rapparen Nicki Minaj var även ledsen för Ariana Grandes skull. ”Mitt hjärta värker för min syster Ariana och varenda familj som har påverkats av den tragiska händelsen i Storbritannien. Oskyldiga liv har gått förlorade. Jag är så ledsen över att höra detta”.

Foto: Twitter

Sångerskan Cher skriver ”Jag ber för folket i Manchester. Jag har haft fina stunder där sedan jag var ung”.

Följ SVT Nyheters direktrapportering om det misstänkta terrordådet här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Manchester

Mer i ämnet