Explosion vid idrottsanläggning i Belgien

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat vid en idrottsanläggning i Chimay i Belgien strax efter midnatt mot fredag, rapporterar Belga. Flera personer ska ha skadats, och räddningstjänsten befarar dödsfall.

Strax efter midnatt mot fredagen skakade en kraftig explosion en idrottsanläggning i belgiska Chimay, en kommun i södra Belgien nära gränsen mot Frankrike. Det rapporterar den belgiska nyhetsbyrån Belga.

En död och flera skadade

Fem personer befann sig i lokalen vid tillfället för explosionen, uppger en talesperson för räddningstjänsten till Belga.

En av personerna ska ha avlidit på platsen. De övriga fyra skadades, varav två allvarligt. Samtliga har förts till sjukhus.

Delar av anläggningen ska också ha raserats av explosionen. Polisen har spärrat av ett större område kring platsen.

Troligtvis en olycka

Det finns ännu inga konkreta uppgifter om vad som har orsakat explosionen, men poliskällor säger till den nederländska nyhetsbyrån BNO det mesta i nuläget tyder på att en gasläcka ligger bakom det inträffade.

Chimay ligger nio mil söder om den belgiska huvudstaden Bryssel och har en befolkning på omkring 10.000 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.