Foto: TT

Explosioner vid polisstation i södra Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Minst två poliser har dödats sedan en bilbomb exploderat i staden Gaziantep i södra Turkiet. I ett annat attentat i Nusaybin har minst tre soldater dödats.

Bilbomben exploderade vid en polisstation i Gaziantep i södra Turkiet, nära gränsen till Syrien.

Minst två poliser dödades och 13 personer skadades, varav nio poliser, uppger provinsguvernör Ali Yerlikaya för CNN Türk, enligt nyhetsbyrån AFP.

Krossade byggnader

Explosionen, som ska ha känts på flera kilometers håll, krossade rutor i närbelägna byggnader. I samband med smällen hördes också skottlossning, uppger tv-kanalen NTV enligt AFP. På tv-bilder syns ett utbränt bilvrak nära portarna till polishuset samt flera ambulanser och brandbilar.

Miljonstaden Gaziantep ligger bara några mil från den del av Syrien som kontrolleras av den extremistiska jihadistgruppen Islamiska staten (IS).

Vapenvilan föll

I ett annat attentat har tre turkiska soldater dödats av den terrorstämplade kurdiska PKK-gerillan, uppger nyhetsbyrån Reuters och hänvisar till ett uttalande från militären. Minst 14 personer skadades i attacken, som inträffade i samband med en arméinsats i Nusaybin i sydöstra Turkiet.

Sedan vapenvilan mellan den turkiska regeringen och PKK föll samman förra sommaren har de kurddominerade sydöstra delarna av landet skakats av våldsamma sammandrabbningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.