16 ungdomar gripna för kyrkobrand

Uppdaterad
Publicerad

Sexton ungdomar från judiska bosättningar har gripits i samband med utredningen av en misstänkt mordbrand i en kyrka vid Gennesaretsjön i Israel.

Byggnaden ska ha fått omfattande skador. Enligt en tysk munk totalförstördes även en souvenirbutik, ett kontor för pilgrimer och ett mötesrum. Två personer ska ha fått rökskador.

Ungdomarna, från bosättningar på Västbanken, greps nära kyrkan och deras inblandning i branden ska nu utredas, enligt polisen. Tio av dem kommer från bosättningen Yitzhar, som är känd som ett fäste för högerradikala israeler.

Senaste i raden av attacker

Flera israeliska medier rapporterar att en passage från en judisk bön har skrivits med röd färg på platsen, med uppmaningen att utrota avgudadyrkan. Branden är den senaste i raden av misstänkta attacker mot platser heliga för kristna och muslimer som tros ha utförts av judiska extremister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.