Mark Zuckerberg talar inför 200 presumtiva investerare vid ett möte i Palo Alto den 26:e maj. Foto: Scanpix

Facebook höjer priset

Uppdaterad
Publicerad

I vad som kan uppfattas som ett styrkebesked från nätjätten Facebook meddelade bolaget på måndagen att man höjer prisintervallet som man förväntar sig att aktien kan säljas för till spekulanter.

Spannet höjdes från 28-35 till 34-38 US dollar, vilket innebär att bolaget beräknas dra in cirka 12 miljarder dollar i nytt kapital och att hela bolagets värdering vid introduktionen hamnar på mellan 93-104 miljarder dollar.

Men priset kan förändras under torsdagen, då det slutgiltiga priset sätts inför att aktien börjar handlas på Nasdaq på fredag morgon.

De senaste veckorna har Mark Zuckerberg och andra representanter för bolaget genomfört en ”turné” bland investerare, bland annat på Wall Street. Prisintervallet som diskuteras är det som erbjuds institutionella investerare.

I en ny undersökning från AP och CNBC avfärdar dock fler än 50 procent av den amerikanska befolkningen Facebook som ”en fluga”, och mer än 58 procent menar att bolaget är övervärderat inför börsintroduktionen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.