Fransk polis griper en terrormisstänkt i en räd i en förort till Strasbourg. Sju unga män dömdes under onsdagen till fängelse i mellan sex och nio år för terrorrelaterade brott. Foto: TT.

Fängelse för Paristerrorists bror

Uppdaterad
Publicerad

Sju unga män har av fransk domstol dömts till fängelse i mellan sex och nio år för terrorrelaterade brott.

En av de dömda männen är bror till Foued Mohamed-Aggad som sprängde sig själv i terrorattacken mot konsertlokalen Bataclan i Paris i november förra året. Han dömdes till nio års fängelse för att ha fått militär träning av IS och för att ha varit delaktig i ett islamistiskt rekryteringsnätverk.

Tog avstånd från terrordåden

Samtliga män, i åldrarna 24 till 27 år, var i Syrien samtidigt och ingår i den så kallade Strasbourggruppen. Under den tio dagar långa rättegången försökte de anklagade ta avstånd från terrordåden i Paris. De uppgav också att de åkt till Syrien för att delta i striderna mot regimen men inte specifikt för IS.

Terrordåden i Paris

Två överlämnade till Frankrike

Samtidigt har Belgien överlämnat två män som tros ha hjälpt en av attentatsmännen i terrorattacken i Paris att fly till Bryssel. De ska ha kört Salah Abdeslam som misstänks vara den enda överlevande förövaren efter terrordåden som krävde 130 människors liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet