Mohamed Abrini, som varit efterlyst sedan en vecka efter terrordåden i Paris i höstas, har nu gripits.

Belgien efterlyser ny man för inblandning i Parisdåden

Uppdaterad
Publicerad

Mohamed Abrini, 30, eftersöks internationellt för inblandning i terrordåden i Paris. Han ska ha setts i en bil tillsammans med Salah Abdeslam bara två dagar före attentaten.

Belgien har i kväll utfärdat en internationell efterlysning kring en man som ska ha agerat medhjälpare till den redan efterlyste Salah Abdeslam, rapporterar le Soir.

Mannen heter Mohamed Abrini, och är 30 år gammal. Han beskrivs som ”farlig och troligen beväpnad” och är ”aktivt eftersökt av belgiska och franska polisstyrkor”.

Terrordåden i Paris

Syns på övervakningsbilder med Abdeslam

Abrini ska ha fångats på övervakningskameror när han den 11 november, två dagar före de blodiga terrordåden, körde den bil som Salah Abdeslam också färdades i. Samma bil, en Renault Clio användes senare i attackerna, meddelar Belgiens federala åklagarämbete.

Övervakningbilderna ska vara tagna vid 19-tiden den 11 november, vid en rastplats i franska Ressons. Ressons ligger i departementet Oise norr om Paris, ungefär halvvägs mellan den franska huvudstaden och den belgiska gränsen.

Ytterligare attacker planerades

Samtidigt bekräftar åklagare i Paris att den man som pekats ut som hjärnan bakom attackerna i Paris, Abdelhamid Abaaoud, och ytterligare en misstänkt hade planerat att attackera Paris finansdistrikt La Defense.

Bland annat Reuters har tidigare rapporterat om en planerad attack mot finansdistriktet och då hänvisat till källor nära utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet