Film från polisens dödsskott släpps

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Charlotte har offentliggjort sina egna två videor från när en 43-årig svart man sköts till döds av polis tidigare i veckan, en händelse som var den tändande gnistan till våldsamma protester i staden.

Videosnuttarna, en från en kamera placerad på en polis och en annan som filmade från en polisbils instrumentbräda, visar inte om offret håller i ett vapen eller inte.

43-åringens familj säger att det syns att han inte var aggressiv och att skjutningen därför var obegriplig.

Demonstranter, som på lördagen samlades för en femte dag sedan dödsskjutningen, har inte velat tro på polisens uppgifter om att offret höll i ett vapen.

Polischef Kerr Putney sade inför offentliggörandet av filmerna att de i sig själva inte är tillräckliga för att bevisa att mannen hade ett vapen, men att de sammantagna bevisen pekar på att han hade ett vapen i handen och riktade det mot en polis.

– Vad vi ser är övertygande bevis som, när man ser på alla bitar, stödjer det, säger han.

Polisen släppte samtidigt även foton, bland annat ett av en pistol som ska ha hittats på platsen, och ett ankelhölster som polisen säger att han hade på sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.