Finlands finansminister Alexander Stubb under möte med eurozonens finansministrar. Foto: TT

Finland godkänner Greklands nödlån

Uppdaterad
Publicerad

Finlands parlament godkänner att man inleder förhandlingar om ett nytt tillfälligt nödlån till Grekland, rapporterar Svenska Yle.

Finlands finansminister Alexander Stubb sade under en presskonferens att Greklands skulder inte kan avskrivas, men att skuldlättnader kan diskuteras.

Frågan om ett nytt stödpaket till Grekland har under morgonen behandlats i Stora utskottet i Finlands riksdag.

Ekonomiska krisen i Grekland

– Alla alternativ med Grekland innebär risker, det finns inte längre några bra alternativ, sade statsminister Juha Sipilä till Svenska Yle innan han lämnade mötet.

Inleder förhandlingar om nödlån

Utskottet beslutade att inleda förhandlingar om ett lånepaket till Grekland samt kommissionens förslag på ett brygglån värt 7 miljarder euro.

– Vi har inte fattat beslut om att ett lån ska beviljas utan att låneförhandlingarna kan inledas, sade Stubb efter mötet, enligt Svenska Yle.

Greklands parlament röstade i natt igenom reformpaketet som landets långivare krävt i utbyte mot nya lån. Totalt sade 229 ledamöter ja till åtgärdspaketet medan 64 röstade nej och sex avstod.

Förtydligande: Inleder förhandlingar

I en tidigare version stod att Finland godkänner nytt nödlån till Grekland. De godkänner endast nya förhandlingar om nödlån, enligt Yle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomiska krisen i Grekland

Mer i ämnet