Foto: TT

Finsk toppolitiker skickade sexmeddelanden

Uppdaterad
Publicerad

Toimi Kankaanniemi, nämnd som möjlig minister i Finlands kommande regering, har skickat en rad sexförslag till främmande kvinnor.

Den sannfinländske riksdagsledamoten erkänner att han varit ”ofantligt dum”, skriver tidningen Keskisuomalainen.

Kvinnorna har eller har haft någon form av koppling till det högerpopulistiska partiet Sannfinländarna. De flesta meddelandena skickades via Facebook.

Deltar i regeringsförhandlingar

-Jag har varit ofantligt dum och obetänksam. Jag har berättat om meddelandena för min fru, och hon vet och förstår. Det här är tungt för väljarna som har litat på mig. Jag ber om ursäkt för det jag gjort. Jag kan inte annat än ångra och be om förlåtelse. Jag är en ofullkomlig människa som begår fel, säger han till tidningen.

Kankaanniemi har tidigare varit riksdagsledamot för Kristliga förbundet och Kristdemokraterna. Han var minister i Esko Ahos regering mellan 1991 och 1994. Han deltar för närvarande i regeringsförhandlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.