Foto: TT

Fiumicino flygplats i Rom stängd efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Fiumicino flygplats utanför Rom stängdes på torsdagsmorgonen efter brand. Flypglatsen, Italiens största, väntas hållas stängd under större delen av dagen.

En brand utbröt sent under natten mot torsdag i ett bagageutrymme på Fiumicino flygplats utanför Rom, rapporterar The Guardian. Efter att branden upptäcktes stängdes hela flygplatsen ner, den öppnar nu gradvis men väntas vara helt öppen först vid 14-tiden i eftermiddag.

Även motorvägen som leder fram till flygplatsen stängdes under natten och morgonen av för att släppa fram räddningstjänstens fordon.

Branden, som startade vid midnatt natten till torsdagen, ska ha varit väldigt våldsam. Den bröt ut i terminal 3, där internationella flighter avgår. Orsaken till branden tros ha varit en kortslutning i ett elskåp, och polisen ser i nuläget inget som tyder på att den ska ha varit anlagd.

39 miljoner passagerare

Tre personer skadades i branden efter att ha inhalerat brandrök, men många fler hade kunnat skadas om branden brutit ut på dagtid.

Alitalia har stoppat alla sina flighter till Fiumicino, men nu har vissa flyg kunnat lyfta från andra terminaler.

Fiumicino flygplats är Roms och Italiens största internationella flygplats, och är även känd som Leonardo da Vinci-Fiumicino flygplats. 39 miljoner passagerare passerar flygplatsen årligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.