Foto: TT

Skandalen i Volkswagen växer

Uppdaterad
Publicerad

Skandalen med manipulerade dieselmotorer hos Volkswagen växer. Minst 30 chefer var inblandade i det gigantiska fusket med utsläppsmätningarna. Det uppger nyhetsmagasinet Der Spiegel.

Der Spiegel hänvisar till en internutredning i samarbete med advokatbyrån Jones Day. Enligt nyhetsmagasinet kommer cheferna att avskedas.

VW:s amerikanska vd Michael Horn skyllde i förra veckan på ”ett antal mjukvaruingenjörer” för att ha installerat programmet som manipulerade utsläppsmätningarna.

Volkswagens utsläppsbluff

Chef avgår

Tidigare i dag kom beskedet att Skoda-chefen Winfried Vahland avgår. Han var tänkt att ta över chefskapet för VW:s nordamerikanska verksamhet.

Den nye vd:n Matthias Müller ska i morgon informera VW:s ledning läget i utredningen, den planerade översynen och det potentiella sparprogrammet, uppger Der Spiegel.

Mer misstänkt programvara

Volkswagen gick under onsdagen ut med uppgiften om att man även misstänker manipulerad programvara i 2016 års dieselmodeller, något som kan komma att försena framtida leveranser, uppger nyhetsbyrån AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Volkswagens utsläppsbluff

Mer i ämnet