En av de vuxna kropparna som flutit i land vid Turkiets västra kust. Foto: Reuters/SVT

20-tal kroppar uppspolade vid Turkiets kust

Uppdaterad
Publicerad

Kropparna av 21 människor har spolats upp på två olika platser vid Turkiets västra kust. Minst tre av dem var barn, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Enligt den turkiska nyhetsbyrån Dogan kapsejsades migranternas  båt när de försökte nå den grekiska ön Lesbos.

Den turkiska kustbevakningen upptäckte elva kroppar på stranden i turistorten Ayvalik tidigt i morse medan tio andra kroppar hittades i närbelägna Dikili-området.

#flykt

På bilder publicerade av nyhetsbyrån Dogan ses döda barn ligga på stranden, fullt påklädda med skor och flytvästar fortfarande på.

Sökande efter fler offer

Kustbevakningen och polisen rapporteras fortsätta sökandet efter fler offer i den senaste tragedin med flyktingar som försöker ta sig sjövägen in i EU.

Över en miljon flyktingar och migranter tog sig till Europa under 2015, de flesta över havet, enligt Internationella organisationen för migration.

Det hårdare vintervädret med svårare sjöförhållanden tycks hittills inte ha avskräckt så många människor, då båtar fortsätter att ankomma till Grekland dagligen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet