Foto: TT

Flera befaras döda i tysk tågolycka

Uppdaterad
Publicerad

Ett passagerartåg har rammat en långtradare nära samhället Freihung i tyska Bayern. Flera personer befaras ha omkommit och tiotals skadats i olyckan.

Två personer har omkommit sedan ett tåg krockat med en långtradare vid en järnvägsövergång i den tyska delstaten Bayern, nära Freihung. Olyckan inträffade på tågsträckan mellan Nürnberg och Weiden, som trafikeras av regionala expresståg. Olyckan inträffade kl 22 på torsdagskvällen.

Långtradarens släp ska ha blivit stående på spåret vid järnvägskorsningen, och sedan ha släpats med tåget. Förarhytten ska ha slitits av i samband med kollisionen. Både fordonen fattade sedan eld.

20-tal skadade

Omkring 50 personer befann sig på tåget, enligt spiegel.de. De två döda uppges vara lokföraren och lastbilsföraren. Enligt samma tidning har fyra personer förts till sjukhus för sina skador, medan nyhetsportalen Oberpfalznetz.de talar om att ytterligare 17 ska ha skadats lindrigare.

Den person som satt i långtradarens passagerarsäte ska ha klarat sig med lättare fysiska skador och har förhörts under fredagsmorgonen.

Långtradaren uppges ha varit lastad med ett amerikanskt militärfordon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.